Proje
EDEN Turkey: Destination of Excellence in Local Gastronomy
Açıklama
Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın projesinin amacı “Turizm ve Yerel Gastronomi” temasıyla geleneksel olmayan lokasyonlar arasında ulusal düzeyde bir mükemmellik hedefi seçmek, EDEN markasına ve değerlerine dikkat çekmek için ödül töreni, tanıtım ve iletişim faaliyetleri planlamak, sürdürülebilir turizm gelişim modelleri ile ilgili hedefleri başlatmak için proje çıktılarının, en iyi deneyimlerin ve sonuçların yaygınlaştırılması, Ağ oluşturma ve iletişim faaliyetleri ile EDEN markasını ve Türkiye’deki sürdürülebilir turizme olan bağlılığı güçlendirmek ve geleneksel olmayan lokasyonların yeni turizm teklifleri geliştirmesine ve bu lokasyonları ziyaret eden turist sayısını artırmaktır. EDEN Projesi kapsamında 2015 yılında seçilen destinasyon Turizm ve Yerel Gastronomi teması ile Gaziantep olmuştur. Proje, 01/03/2015-31/12/2015 tarihleri arasında yürütülmüştür.